WAIST TRAINING (AFTER PREGNANCY)

Organen die heen en weer schuiven, slappe buikspieren en niet te vergeten de blubberbuik… Je kunt het maar zo gek niet bedenken. In de eerste twee weken maakte ik me totaal geen zorgen om mijn gewicht en lichaam, omdat ik nogal een heftige bevalling achter de rug heb gehad. Na 4 maanden ben ik van 70 kilo naar 55 kilo gegaan, wat ik zelf aardig knap vind. Het was eigenlijk niet de bedoeling om wat aan mijn gewicht en lichaam te doen, omdat ik het simpelweg niet zo belangrijk vond.

IMG_0578.PNG

Mijn lieve oma kwam een weekend bij ons logeren, voordat ze terug moest naar Curaçao. Zij was de reden dat ik ging nadenken over het dragen van een sluitband en een waist trainer. Mijn oma weet er alles van! Ze was geschrokken, dat ik geen sluitlaken om kreeg in het ziekenhuis. Het ziekenhuis waar ik bevallen ben, heeft dit niet bij mij gedaan en ik denk dat geen ene ziekenhuis dit doet. Een sluitlaken is een doek, dat vroeger meteen na de bevalling om de vrouw heen werd gewikkeld, zodat de organen terug op hun plaats gingen en de buikspieren weer sterker werden. Een beetje ouderwets, maar tegenwoordig wordt dit gelukkig vervangen door sluitbanden, waist trainers etc.

Na de eerste twee weken heb ik via Ellia Shop de sluitband besteld. De sluitbanden zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Het zit erg fijn, omdat je het zelf kan instellen naar jouw maat. Ik heb bewust ervoor gekozen om eerst de sluitband te dragen en daarna een waist trainer, omdat de waist trainer erg strak zit en dat is niet zo fijn na de bevalling.

281Sluitband_Zwart

Foto: Ellia Shop

 

Na een tijdje de sluitband gedragen te hebben ben ik begonnen met het dragen van de waist trainer. Je traint je taille door ‘druk’ dit zorgt voor vermindering van overtollig vet. Er zijn allerlei soorten. Ze verschillen in materiaal, kleur, maat, vorm en niet te vergeten de prijzen! Je kunt niet spreken van de beste waist trainer, maar de kwaliteit van de waist trainer is wel erg belangrijk. Je wilt je huid natuurlijk niet schaden. Om de juiste waist trainer te kiezen moet je simpelweg kijken naar het materiaal en naar wat jij zelf prettig vind.

Je kunt de waist trainer of sluitband ook dragen zonder zwanger te zijn geweest.

Wat zijn jouw ervaringen met de waist trainer? Draag jij er ook een?

rdf

8 gedachtes over “WAIST TRAINING (AFTER PREGNANCY)

    • Roseanne Francisco zegt:

      Oh wat leuk! Ja, het heeft mij erg goed geholpen. Ik moet zeggen dat ik na m’n bevalling totaal geen eetlust meer had. Maar ik ben de waist trainer gaan dragen na de tweede week. En na deze tijd heb ik eigenlijk gewoon alles gegeten en ik heb er ook niet bij gesport, omdat ik een knip heb gehad… dus ik moest nog herstellen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s