HAIRCARE FOR CURLY HAIR

Natuurlijk krullend haar is (bijna) altijd erg droog en pluizig. Een werkelijke horror! Maar treur niet, ik heb ‘de’ oplossing gevonden om pluizig, droog en beschadigd krullend haar te stylen en meteen te herstellen. Lees mee…

Ik ben een tijdje erg verslaafd geweest aan het verfen van mijn haar. En ik houd er nog steed heel erg veel van. Dus nee ik ben er nog niet mee gestopt. Wel verf ik mijn  haar nu veel minder! Daar ben ik erg trots op, omdat ik mezelf altijd beloof dat het echt de laatste keer is, maar die belofte kom ik nooit na. Zie hieronder een foto van mijn beschadigde krullen! Wat een ramp het zijn eigenlijk geen krullen meer, maar touw. Om mijn haar te herstellen heb ik verschillende dingen gedaan. Lees verder…

FullSizeRender

Ik heb binnen één jaar mijn haar nu maar 3 keer geverfd. Wel moet ik zeggen dat ik nu een uitgroei heb van 3 a 4 cm. Dus ik ga het nog een keer terug verfen naar mijn natuurlijke haarkleur. Ik zeg niet dat ik ga stoppen met het verfen, maar wel verminderen. Het grappige is, dat het juist voor sommige heel goed is om het haar te verfen, omdat het hierdoor wat levendiger wordt. Het verschilt per persoon. Momenteel ziet mijn haar er zo uit als op de foto hieronder.

FullSizeRender.jpg

 

Wat ik gedaan heb om mijn krullen te herstellen is:

  1. Minder verfen, minder verfen en nogmaals minder verfen!
  2. Vroeger haatte ik mijn krullen dus ging ik bijna elke dag met mijn stijltang over mijn haren heen. Wat erg slecht is voor je haar! Daar ben ik dus ook meteen maar mee gestopt, omdat ik nu meer van mijn krullen houd en omdat ik simpelweg me haar wilde herstellen.
  3. Natuurlijke oliën en maskers gebruiken.

Wat ik momenteel gebruik en doe om mijn haren te stylen is:

  1. Mijn haren kam ik uit met mijn vingers of met de ‘Tangle Teezer’. Bekijk mijn eerdere blog met de titel ‘Hair stuff’ voor meer informatie over deze borstel. Trust me de Tangle Teezer is het echt waard.
  2. Gebruik een goede leave-in conditioner! Ik steek meer geld in een goed conditioner dan een goed shampoo!
  3. Gebruik de juiste producten voor je haar. Dat verschilt per persoon en per haarstructuur, maar wat ik gebruik is: allerlei soorten natuurlijke oliën! Ik ben er gek op. Wat ik verder ook gebruik is natuurlijk een leave-in conditioner (ik heb nog geen favoriet.) Ook ben ik gek op de haarcremes van ‘Andrelon’.

 

Zou jij een blog willen lezen over de oliën die ik gebruik? Plaats een berichtje.

 

rdf

8 gedachtes over “HAIRCARE FOR CURLY HAIR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s