NATUURLIJKE OLIËN

Hoii allemaal,

Vandaag heb ik eindelijk tijd vrij kunnen maken om wat te schrijven over de natuurlijke oliën die ik gebruik. In mijn artikel: ‘hair care for curly hair’ heb ik aangegeven dat ik maskers en oliën gebruik voor mijn haarverzorging. Ik zal me nu alleen focussen op de oliën.

Waarom is olie goed voor je haar?

Ons haar produceert een natuurlijke olie dat ‘sebum’ heet. Deze olie is erg belangrijk in het haar het dient om het haar te hydrateren en waterdicht te maken. Ondanks de sebum kan ons haar toch nog beschadigd worden. Doordat wij verschillende producten gebruiken, kan er minder natuurlijke olie geproduceerd worden. Daarom kan ons haar wel een beetje hulp gebruiken door zelf olie aan te brengen. De olie zorgt ervoor dat je haar weer gezond en lekker zacht word.

Welke olie kan ik dan gebruiken?

Je kunt opzicht alle natuurlijke oliën gebruiken voor in je haar, maar als je iets specifieks wilt voor jou type haar zou je daar even wat meer over moeten lezen. Elke olie heeft een andere extra werking. Over het algemeen doen ze allemaal hetzelfde en dat is: het haar herstellen en gezond houden.

Welke oliën ik gebruik zijn: 

  1. Kokosolie
  2. Jamaican black castor olie
  3. Amandelolie
  4. Arganolie
  5. Jasmijnolie

Deze oliën hebben ervoor gezorgd dat ik dikker en sterker haar nu heb. Het is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je lichaam of om ermee te koken en voor veel meer. Er zijn verschillende soorten merken, maar om te weten of ze natuurlijk zijn kun je het kopen in een winkel waar ze alleen natuurlijke producten verkopen en een klein handige tip is dat natuurlijke oliën meestal geen tot weinig geur hebben. 

rdf

 

 

 

3 gedachtes over “NATUURLIJKE OLIËN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s