HENNA HAIR DYE

Hoi allemaal,

Vorig jaar december heb ik mijn haren rood/bordeaux achtig geverfd, omdat ik zin had in verandering en voor de feestdagen. Het is nu dus al 3 maanden geleden en mijn haar groeit ontzettend snel. Ik wilde heel graag de verf laten uitgroeien, maar ik zag dat het alleen maar lelijker werd, dus ik kon het niet laten. Het is algemeen bekend dat er in bijna elk haarverf chemische stoffen zitten die erg schadelijk zijn voor het haar. Ik ben van mening dat je je haar beter niet kunt verven, maar ik kon de verleiding niet weerstaan. De langste periode waarin ik ongeverfd door het leven ging, was toen ik in verwachting was van mijn zoontje, maar 9 maandjes dus.

Na een lange tijdje te hebben getwijfeld of ik mijn haar moest laten uitgroeien of dat ik mijn haar terug moest verven naar m’n natuurlijke haarkleur, heb ik toch een keuze kunnen maken. En je kan het denk ik al raden… Ik heb mijn haren geverfd! Maarrrr ik heb het dit keer op een wat natuurlijkere manier gedaan, met henna. De henna die ik heb gebruikt is de ‘Black Rose’. De henna is niet helemaal natuurlijk, maar het bevat wel veel minder chemische stoffen. Het kost maar 1,50 en er zitten vijf zakjes in een pakje.

De henna kan je ook als een haarmasker gebruiken. De stappen die ik heb gevolgd zijn:

 1. Meng een kopje koude koffie met de henna
 2. Voeg daar één hele ei toe
 3. Voeg twee eetlepels olijfolie toe
 4. Meng alles tot een papje
 5. Verdeel je haar in vier stukken
 6. Smeer de henna in je haar
 7. Maak een knotje boven je hoofd
 8. Laat de henna gedurende 30 minuten in je haar zitten
 9. Spoel de henna uit met water
 10. Wassen met shampoo en conditioner

Er zijn natuurlijk meer manieren, maar dit is bij mij goed gelukt. Op de foto’s hieronder zie je de before and after.

Do’s:

 • test de henna eerst op een plukje, voordat je alles gaat verven
 • ga na of het pure henna is of dat het maximaal 3% bevat van chemische stoffen

Don’ts:

 • alles willen mengen in je henna. Zoals: sinaasappel, citroen, rozenwater, olijfolie, ei, koffie, thee. (Kies max. 3 producten)
 • Rode henna kleur op blond haar, dat pakt meestal uit tot de kleur oranje. (Dus test echt eerst even een plukje.)

Pluspunten: Mooi glanzend en zacht voelend haar. De kleur blijft lang zitten en is minder schadelijk.

Minpunten: Alles wordt vies en het gaat moeilijk uit je handen, kleren en zelfs je wasbak.

rdf

5 gedachtes over “HENNA HAIR DYE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s