Happy and Healthy Ramadan 2017

Hoi Honey’s,

Het is alweer bijna één week geleden dat de ramadan is begonnen. Het is voor moslims een heilige maand van berouw en reflectie. Daarnaast is de maand Ramadan een gelegenheid om goede eigenschappen aan te leren. Tijdens deze maand gaan de meeste moslims vasten. Het hangt natuurlijk af of deze persoon aan de voorwaarde voldoet. Eén daarvan  is bijvoorbeeld dat de gezondheid in orde moet zijn. Als een moslim ziek is mag deze persoon niet vasten. En zo zijn er nog een aantal voorwaarden. 

Vasten is een onderbreking van eten en drinken. Door te vasten kunnen gifstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Zie hieronder een aantal voordelen op een rijtje:

Voordelen vasten

 1. spijsverteringsstelsel tot rust brengen
 2. reiniging en ontgifting van je lichaam
 3. eetpatronen doorbreken die dan duidelijk tot je doordringen
 4. een gevoel van fysieke lichtheid
 5. last but not least: vergiffenis van zonden

Is het gezond om te vasten?

Vasten is een natuurlijk proces en niet ongezond. Vasten kan zeker een positieve invloed hebben op de gezondheid maar het kan ook complicaties met zich meebrengen. Het is daarom niet verstandig om op eigen houtje langdurig te gaan vasten maar dit altijd te doen als je aan de voorwaarden voldoet. Raadpleeg eventueel een arts indien twijfel.

Waarom ik vast?

Ten eerste vast ik, omdat ik mijn schepper wil gehoorzamen en ik aan de voorwaarden voldoe. Verder doe ik het om de reiniging van het lichaam en hart. Ons voedsel zit tegenwoordig vol met kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen, pesticiden, insecticiden en andere gifstoffen die onze nieren, darmen, huid, longen en lever belasten. Je lichaam is normaal gesproken prima in staat om deze gifstoffen uit het lichaam te verwijderen of onschadelijk te maken mits je gezonde organen en een gezonde leefstijl hebt. Wat ik dus niet echt heb… Over het algemeen eet ik wel gezond, maar ik let totaal niet op wat ik eet waardoor ik dus ook veel troep naar binnen krijg.

Hierdoor kan het vermogen van het lichaam op den duur verzwakken. Vasten kan een mogelijkheid zijn om het lichaam de kans te geven, opgeslagen gifstoffen vrij te laten. Door het vasten geef je je lichaam rust en kan het alle energie steken in het reinigen en het terug in balans brengen van je lichaam.

Ik wens iedereen een gezegende Ramadan toe! Moge Allah onze gebeden verhoren, onze zonden vergeven en onze vasten accepteren.

rdf

8 gedachtes over “Happy and Healthy Ramadan 2017

 1. Melanie - My Journey zegt:

  Je weet inmiddels dat ik deze keer ook mee doen met de Ramadan, puur omdat ik het eens mee wil maken hoe dat is en omdat ik het idee erachter mooi vind.
  Het niet drinken vind ik wel lastig, soms gewoon moeilijk! Maar vooralsnog houden we het vol.. ik weet alleen niet of ik het echt de hele maand trek.. Tis niet niks om zo te vasten zeg. Respect voor de mensen die dit jaarlijks doen!
  Voor straks alvast Bismillah !
  xxx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s