Studerende moeder

In het jaar 2015 werd ik zwanger van mijn zoontje Ammar. Dit gebeurde tijdens mijn studie aan de Haagse Hogeschool. Het was in het begin even wennen aan het feit dat ik een baby zou krijgen tijdens mijn studie. In die tijd had ik mijn propedeuse nog niet behaald en dat was mijn grootste doel. Mijn zwangerschap heeft ervoor gezorgd dat ik er alles aan deed om mijn propedeuse binnen twee jaar te behalen. Het is me gelukkig toen ook gelukt!

multitasking-mom

In februari mag ik (als het goed is) beginnen met het afstuderen, maar ik ben weer in verwachting van een zoontje dus het kan alle kanten op. Gelukkig voldoe ik aan de eisen om te mogen afstuderen en daarom ga ik er 100 procent voor. Waarom stil zitten? Een zwangerschap staat niet in de weg. Zo lang er een goede planning is moet het lukken. Waar een wil is is een weg zeggen ze. En daar geloof ik in.

acetaminophen-use-during-pregnancy-may-be-linked-to-adhd-but-heres-why-you-should-still-take-it-1280x960-440x248-1509472333
Hoe ik deze afgelopen jaren mijn studie en moederschap heb gecombineerd was simpel. Zie hieronder een aantal manieren:

1. Persoonlijke en schoolafspraken zoals deadlines goed plannen en nakomen
2. Alles goed voorbereiden! Zowel thuis als school
3. Vooruit denken en leven (een week verder kijken in je agenda en dan al die taken proberen te verrichten)
4. Positief zijn
5. Doelgericht blijven
6. HAVE FUN! Vooral veel plezier hebben in het studeren en moeder/vrouw zijn

Kortom het studeren en een gezin combineren bevalt mij prima het kan zijn dat het voor anderen niet zo is. Wel is het veel zwaarder en eist het meer discipline dan voorheen zonder een gezin.

rdf

2 gedachtes over “Studerende moeder

  1. Lovetobeayoungmom zegt:

    Knap dat je een student & moeder bent. In 2013 was ik in verwachting van mijn zoontje Quin en volgde ik een VMBO studie, gelukkig mijn diploma hiervan behaald in juni 2013 en mijn zoontje Quin is geboren in augustus 2013. Toen 2 MBO studies geprobeerd te volgen maar helaas net niet af kunnen maken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s